Get Driven In Comfort
Bel nu!

In dit artikel

V-Tax: Taxi-Monument uit Gent legt de boeken neer

Eerder deze week raakte bekend dat het grootste en oudste taxibedrijf uit Gent, V-Tax, de boeken neerlegt. In 2006 ging het bedrijf al eens failliet maar kon het uiteindelijk toch nog gered worden. Ditmaal vrezen mensen binnen het bedrijf dat het wel eens definitief kan zijn, mits er geen nieuwe overnemer gevonden word.

Hoe is dit kunnen gebeuren ondanks het feit dat V-Tax de grootste taxibedrijf is in Gent?

Ten eerste wordt de coronacrisis als 1 van de voornaamste redenen genoemd. Het gedrag van de consument is veranderd en het bedrijf is veel vaste chauffeurs kwijtgeraakt die nooit meer zijn teruggekomen. Het aanbod van taxi’s is veel groter geworden, alsook de aanwezigheid van Uber. De stad Gent wil enkel nog maar volledig elektrische voertuigen. Die zijn goed voor de korte ritten maar nadelig voor de lage ritten die juist voor betere omzet zorgen. De prijzen van de verzekeringen vlogen de pan uit waardoor het aantal voertuigen moest teruggeschroefd worden van 45 auto’s naar 30. Ten laatste verloren ze een grote, belangrijke klant waardoor er veel omzetverlies was.

Op zoek naar een overnemer

Bij V-Tax Gent zijn een kleine 100 mensen tewerkgesteld die hopen op een overnemer. Volgens bronnen binnen het bedrijf is V-Tax een bekende naam en is mits herstructureringen, investeringen en goed management continuïteit zeker mogelijk. Hopelijk kan iemand hiervoor gevonden worden want de problemen die V-Tax doen zich overal voor in de taxisector. Voorlopig is het dus voor de werknemers bang afwachten.

Uitdagingen binnen de taxisector

Bij CTD Taxi Mechelen betreuren we uiteraard het feit dat zo’n bekende taximaatschappij mogelijk uit het straatbeeld verdwijnt. Zeker omdat er zoveel mensen tewerkgesteld zijn die nu dreigen zonder werk te vallen. De redenen die werden aangehaald voor het mogelijke faillissement zijn ook zaken waar wij in ons herkennen. Overaanbod van taxi’s, moordende concurrentie van Uber, strenge regelgeving omtrent taxivoertuigen en de dure personeelskosten. Desondanks al deze uitdagingen zet CTD Taxi Mechelen zich elke dag in om elke opdracht tot een goed eind te brengen. Wij geloven sterk in het feit dat een kwaliteitsvolle service gekoppeld aan een correcte prijs continuïteit kan garanderen voor elk taxibedrijf.

Warm oproep aan de consument

Om af te sluiten willen we ons nog wenden tot alle klanten die op sporadische of regelmatige basis beroep doen op taxidiensten. Doe beroep op lokale taxidiensten i.p.v. grote multinationals zoals Uber of Bolt. Check hier waarom CTD Taxi een betere vervoersoptie is dan een Uber. Door beroep te doen op lokale taxi’s wordt de lokale economie gestimuleerd alsook de tewerkstelling.