Get Driven In Comfort
Bel nu!
Tips

Taxicheques in Mechelen: Wat zijn ze en hoe gebruik je ze?

In dit artikel

Wat zijn taxicheques?

Met taxicheques kan je aan een voordeeltarief taxiritten in Mechelen betalen. Elke cheque heeft een waarde van 2,50 euro. Jij betaalt bij aankoop slechts de helft. De cheques zijn per 10 te koop, bijgevolg voor een totaalbedrag van 12,50 euro.

Voor wie?
Mechelaars met verplaatsingsmoeilijkheden of een beperkt inkomen. Je moet dus:

 • Gedomicilieerd zijn in Mechelen.
 • Een begeleiderspas hebben. Personen met een handicap en ouderen vanaf 75 jaar kunnen een begeleiderspas aanvragen.
 • Een UiTPAS met kansentarief hebben.

Wat zijn de voordelen?

De voordelen van taxicheques in Mechelen zijn niet te onderschatten. Naast de financiële besparingen die het biedt, opent het ook de deur naar meer mobiliteit en toegankelijkheid voor diegenen die het het meest nodig hebben. Hier zijn enkele redenen waarom taxicheques een waardevolle optie zijn:

 1. Betaalbaarheid: Door slechts de helft van de waarde van de cheques te betalen, krijgen Mechelaars met een beperkt inkomen de kans om essentiële taxidiensten te gebruiken tegen een betaalbare prijs. Dit verlicht de financiële lasten die gepaard gaan met transportkosten, waardoor het gemakkelijker wordt om deel te nemen aan het sociale en economische leven van de stad.
 2. Toegankelijkheid: Voor mensen met verplaatsingsmoeilijkheden of een beperkte mobiliteit kunnen taxicheques een waardevol hulpmiddel zijn om toch zelfstandig te blijven reizen. Door gebruik te maken van taxi’s kunnen zij zich gemakkelijker verplaatsen zonder afhankelijk te zijn van anderen, wat hun gevoel van onafhankelijkheid en welzijn kan vergroten.
 3. Inclusiviteit: Het feit dat deze regeling beschikbaar is voor Mechelaars met een begeleiderspas of een UiTPAS met kansentarief benadrukt de inclusieve benadering van de stad ten opzichte van haar inwoners. Het biedt een gelijke kans voor iedereen om toegang te krijgen tot transportdiensten, ongeacht hun financiële situatie of mobiliteitsbeperkingen.
 4. Duurzaamheid: Door het aanbieden van voordelige taxicheques moedigt Mechelen ook duurzamere vervoerswijzen aan. Mensen worden aangemoedigd om te kiezen voor gedeelde taxiritten of om alternatieven te overwegen, zoals het delen van een rit of het gebruik van het openbaar vervoer. Dit draagt bij aan het verminderen van de verkeersdruk en het bevorderen van milieuvriendelijke transportopties.

Waar koop je ze?

Taxicheques zijn gemakkelijk verkrijgbaar voor inwoners van Mechelen, en er zijn verschillende manieren om ze aan te schaffen:

 1. Snelloket in het Huis van de Mechelaar: Een van de meest directe manieren om taxicheques te kopen, is door persoonlijk langs te gaan bij het snelloket in het Huis van de Mechelaar. Hier kan je snel en efficiënt je taxicheques aanschaffen, waarbij je direct kunt profiteren van de voordelen die ze bieden.
 2. Online via het digitaal loket: Voor extra gemak en flexibiliteit kan je ook online taxicheques kopen via het digitaal loket. Na het voltooien van de betaling ontvang je de aangekochte cheques per post op het opgegeven adres. Het is belangrijk om te weten dat het enkele dagen kan duren voordat de aangevraagde taxicheques per post aankomen, dus zorg ervoor dat je ze op tijd aanvraagt om vertragingen te voorkomen.

Ongeacht de methode die je kiest om taxicheques te kopen, is het belangrijk om enkele documenten bij de hand te hebben:

 • Identiteitskaart: Dit is nodig om je identiteit te verifiëren en ervoor te zorgen dat je in aanmerking komt voor de aankoop van taxicheques als inwoner van Mechelen.
 • Begeleiderspas of UiTPAS: Als je in aanmerking komt voor de aankoop van taxicheques op basis van een begeleiderspas of UiTPAS met kansentarief, zorg er dan voor dat je deze documenten bij de hand hebt om je recht op voordelige tarieven te bewijzen.

Door gebruik te maken van deze eenvoudige aankoopmogelijkheden en het hebben van de vereiste documentatie bij de hand, kan je snel en probleemloos profiteren van de voordelen van taxicheques in Mechelen.

Hoe gebruik je taxicheques?

Het gebruik van taxicheques in Mechelen is eenvoudig en rechttoe rechtaan. Hier is hoe je ze kunt gebruiken:

 1. Reserveer je taxirit: Nadat je jouw taxicheques hebt gekocht, kan je een taxirit reserveren bij ons. Bij het reserveren van je rit is het belangrijk om aan te geven dat je van plan bent om met taxicheques te betalen.
 2. Betaal ter plekke met de cheques: Bij aankomst van de taxi, overhandig je de taxicheques aan de chauffeur als betalingsmiddel. De chauffeur zal de cheques in ontvangst nemen en je taxirit in rekening brengen.

!!!Het is belangrijk op te merken dat taxicheques alleen kunnen worden gebruikt voor verplaatsingen binnen Mechelen. Dit betekent dat je ze niet kunt gebruiken voor ritten buiten de stadsgrenzen.!!!

Er is echter een aandachtspunt waar je rekening mee moet houden: hoewel we ons uiterste best doen om je snel en efficiënt van dienst te zijn, kan het gebeuren dat onze agenda volgeboekt is. In het geval dat onze agenda bij CTD Taxi volledig volgeboekt is, raden we je aan om contact op te nemen met onze dispatch om te zien of er een alternatief tijdstip beschikbaar is. We doen ons best om al onze klanten van dienst te zijn, maar soms kunnen wegens drukte bepaalde tijden beperkt beschikbaar zijn. We danken je voor je begrip en flexibiliteit in dergelijke situaties.

Door deze eenvoudige stappen te volgen en rekening te houden met mogelijke drukte bij CTD Taxi, kan je probleemloos en efficiënt gebruik maken van je taxicheques bij ons voor al je verplaatsingen binnen Mechelen.